جمعه یکم مرداد ماه

نوع تغذیه و میزان اثربخشی واکسن کرونا

پایین بودن مواد مغذی درخون وآنتی بادی کمتر بعدازتزریق واکسن

 از آنجاییکه از زمان واکسیناسیون کرونا مدت کوتاهی میگذرد وهنوز تحقیقات زیادی در این زمینه انجام نشده ولی در همین تعداد تحقیقاتی که صورت گرفته نشان می دهد که در صورت پایین بودن بعضی مواد مغذی درخون سطح آنتی بادیها بعد از تزریق واکسن کمتر بالا رفته و میزان اثر بخشی واکسن نیز کمتر می شود.

ویتامین D: افرادی که سطح ویتامین D پایین تری دارند میزان تولید آنتی بادی کمتر از سایر افراد باسطح ویتامین D نرمال می باشد بنابراین ویتامین D پلاسمای خون خود را چک کنید و اگر پایین است حتما مکمل درمانی کنید.

روی : اگر سطح زینک یا روی درخون پایین است میزان اثربخشی واکسن هم کمترمیشود درهنگام استفاده ازمکمل های روی حداقل تا یکساعت از غذاهای حاوی مس وآهن استفاده نکنید.

ویتامین C:اگر میزان ویتامین C کم باشد تولید آنتی بادی کمتر ودرنتیجه تامین واکسن نیز کمتر میشود .

چاقی : درافراد چاق سیستم ایمنی ضعیف تر است درنتیجه احتمال اثر واکس پایینتر می اید پس حتما افراد چاق درصدد کاهش وزن خود باشند

استفاده از فیتوکمیکال ها که در چای سبز وزرد چوبه وسبزی ومیوه های رنگی وجود دارد جهت تقویت سیستم ایمنی توصیه می گردد.

بهتر است درافراد بالای 60 سال از سه هفته قبل از تزریق واکسن مکمل مولتی ویتامین استفاده شود چون معمولا این افراد با کمبود مواردمغذی مثل زینک اهن وویتامین C وویتامین A مواجه هستند.

درروز واکسیناسیون گرسنه نباشید تا افت قند پیدا نکنید دریافت مایعات قبل وبعد از تزریق واکسن توصیه می شود وویتامین C بیشتری مصرف کنید

بین فاصله تزریق دو نوبت واکسن هم حتما از میوه ها وسبزیجات وپروتئین به میزان لازم وکافی استفاده شود

لاله کیوانمرز

کارشناس تغذیه